Artikler‎ > ‎

Er det noen snille dyr her?

lagt inn 16. des. 2012, 12:11 av Din Dyreklinikk as

Mange har som tradisjon å kjøpe julegaver også til kjæledyrene sine. Noen mener kanskje det er toppen av forbrukersamfunnet når vi sløser bort penger på dyre ting til dyra våre, men tenker man litt utenfor boksen kan man faktisk kjøpe ting som gjør stor nytte for seg.

Tips 1 – Forsikring til dyret ditt 

Har du ikke allerede gått til anskaffelse av forsikring til dyret ditt bør dette være prioritet nummer en! Selv om du kanskje har fått en katt gratis blir man like glad i dem, og en veterinærregningen vil komme på det samme. Når uhellet er ute er det mange som ikke er klar over hvor mye det kan koste for utredning, behandling og oppfølging. Dessverre ender vi alt for ofte opp med å ikke kunne gi den beste behandlingen dyret fortjener fordi det blir for kostbart. Kunne dyret ditt velge ville nok optimal behandling når de trenger det som mest stå høyest på ønskelisten.

Tips 2 – Id-merking 

Det er ikke sjelden vi leser i avisen om katter som er savnet og vi får stadig inn dyr som er skadet eller hunder som trasker rundt i trafikken. Hvis dyret er id-merket kan vi raskt få tak i eier og få levert tilbake dyret eller få startet med nødvendig behandling. Hvis vi får inn et hardt skadet dyr uten å finne eier innen rimelig tid kan det dessverre bety at vi må velge avlivning som løsning da det er begrenset hva vi kan gi av behandling uten samtykke fra eier. Id-merkingen er en mikrochip som vi setter under huden med en sprøyte. Denne består av en tallkode som er unikt for ditt dyr og som er registrert på eiers adresse og telefonnummer. I tillegg kan dette nummeret brukes til spesielle katteluker som kun slipper katter med riktig registreringsnummer inn.

Tips 3 – Gavekort på andre forebyggende behandlinger 

Forebyggende behandling er ofte den beste behandlingen. En lur idé kan være gavekort på tannsteinsfjerning slik at hunden eller katten kan beholde tennene sine i mange år og slippe å få alvorlig sykdom som følge av infeksjon. Vaksine kan hindre dem fra å få influensa i år. Kastrering av katter vil hindre uønskede parringer og føre til færre slagsmål. Dyret ditt vil være takknemlig selv om de ikke skjønner det selv.

Tips 4 – Gavekort på en opplevelse sammen! 

I motsetning til mange mennesker er ikke dyrene opptatt av materielle ting. Det de setter aller mest pris på er å være sammen med deg! Dyrene får alt for mange kjedelige timer inne, særlig i den mørke årstida. Hvorfor ikke gi bort en lovnad om en ekstra lang tur i uka det neste året. I stedet for å løpe på tredemølla er det godt for både deg og hunden din å ta en løpetur i skogen i stedet. Kanskje vil du lære opp dyret til å trekke deg på ski? Kanskje vil dere kaste mer med ball, søke etter godbiter, eller sette av tid til å lære et nytt triks? Hvorfor ikke gi bort et kurs i agility, spor eller lydighet? Katter liker særlig jaktleker – for eksempel å løpe etter lyset fra en lommelykt eller å løpe etter en leke du drar langs gulvet. Er det tider du ikke har like god tid finnes det mange aktiviseringsleker hvor dyret må jobbe litt for å få tak i godbiter. Mental trening er ofte vel så aktiviserende som fysisk trening.

Tips 5 – Refleks og dekken   

Vil du gjerne gi en fysisk gave er det bra om den er praktisk også. Juletiden er også den mørkeste og kaldeste årstiden. Kanskje er du flink til å bruke refleks selv, men det er ofte ikke så lett å se hunden som går ved siden av. Refleksvester finnes i alle størrelser. Alternativt finnes refleksbånd til å feste i halsen for både hund og katt, eller refleksbrikker med diodelys som kan henges i halsbåndet. Dekken eller annen form for bekledning kan også være noe de setter pris på når gradestokken kryper lenger under null.

Det er flott å inkludere dyret i julestemningen. La dem være med å åpne gaven selv, men pass på at de ikke spiser opp gavebåndet. Gi gjerne en ekstra godbit under julemiddagen, men gjerne la det være en for eksempel et tyggebein som samtidig er bra for tennene eller kanskje kjøp en fôrsekk med ekstra god kvalitet. Tenk igjennom hva du gir til dyret ditt – la det være en julegave med mening!