Artikler‎ > ‎

They try to make me go to rehab…

lagt inn 8. mar. 2013, 12:51 av Din Dyreklinikk as

…Og jeg sier ja, ja, ja! Jeg ble med hunden Zolo til rehabilitering hos «AquaDog» på Vear, Tønsberg. Eier ble anbefalt denne opptreningsformen etter en korsbåndsskade hunden var så uheldig å pådra seg før jul. Jeg ble mektig imponert over det jeg så og har lyst til å informere alle hundeeiere om mulighetene som finnes.

Etter kneoperasjonen var bare halve jobben gjort. Det er nå svært viktig for Zolo å trene opp muskulaturen riktig etter en såpass stor skade. Ikke bare må hun gradvis gjenoppbygge muskulatur og optimal bevegelse i det skadede benet, men hun må også fjerne spenninger i både det motsatte benet og i ryggen som gjerne blir feilbelastet over en lengre tid. Det finnes flere hundemassører, akupunktører og lignende terapeuter i Vestfold som kan hjelpe til i denne prosessen, men det er kun på AquaDog de kan tilby spesiallaget svømmebasseng og vanntredemølle til dyr.

Daglig leder Lisa Trøim er utdannet både hundemassør og –fysioterapeut. For optimal behandling komplementerer hun også ofte med et terapeutisk laserapparat som kan stilles inn på forskjellige frekvenser for blant annet å fjerne væskedannelser, øke blodsirkulasjonen eller lindre smerte. Behandlingen vil i det hele tatt hjelpe helbredningen betraktelig og kan ofte lindre plagene så mye at medisiner kan reduseres. Lisa presiserer at selv om de har svømmebasseng er det ikke akkurat spa-behandling de driver med. Likevel ser det ut som om mange av hundene ikke kan ventemed å komme seg uti og får brukt opp masse overskuddsenergi med lek i vann.

Siden behandlingen som regel er anbefalt av veterinær, dekkes utgiftene ofte av dyreforsikring.

Det er ikke bare etter store operasjoner dette er et godt alternativ. Også til hunder som trenger en aktivitet til slanking eller brukshunder som trenger allsidig trening, for å yte maksimalt, er svømming et nyttig og artig alternativ. For hunder med forkalkninger eller stive muskler er svømmetrening en ypperlig måte å trene muskulatur og bevegelighet i ledd uten å belaste skjelettet. Det samme gjelder for muskelspenninger utviklet for eksempel etter overanstrengelser, rykk og napp i halsbåndet, feilbelastning av andre årsaker eller rett og slett stress. Mange hunder har høy smerteterskel og viser kanskje ikke tydelige smertetegn som halting. Husk da at aggressivitet eller tegn på redsel kan være overførte tegn på at noe ikke er som det skal i kroppen. Det kan være vel verdt et forsøk med noen tilrettelagte avspenningsøvelser.

I samråd med dyrlege og hundefysioterapeut kan vi tilby den optimale gjenopptreningsplanen for hver enkelt pasient. Eierne vil også bli vist enkle bevegelighets- og masseringsøvelser til å fortsette treningen hjemme. Det skader ikke å gi det et forsøk!

Comments