Valpekontroll
Når valpen er 12 uker gammel er det tid for vaksinering og helsekontroll. Veterinæren s
Kine med to gutter og hund
jekker da valpen fra snute til haletipp for å se om den er frisk og kan få vaksine. Det er viktig at valpen ikke har noen infeksjoner når den skal vaksineres, da får den et dårlig svar på vaksinen og kan i verste fall bli syk.

Dette er også en fin mulighet til å stille spørsmål til veterinæren, som regel er det noe man lurer på etter å ha hatt valpen i hus noen uker. Mange synes det er fint å få tips om kloklipp og kanskje 
Kunde gutt
hjelp 
til å klippe de første gangene. En del valper har ikke fått alle ormekurene de skal ha, da får du med en resept så du kan behandle valpen selv hjemme. Du kan også få resept på flåttmiddel om valpen din trenger det. Tannfellingen vil være nært forestående, og det er viktig å vite hva man skal se etter for å oppdage om noe er feil. Hvis melketennene ikke felles i tide, kan bittet på hunden bli permanent feil. Vi forteller hva du skal holde øye med, og når du eventuelt skal kontakte oss. Det er 
bra å trene på tannstell slik at valpen venner seg til dette mens den ennå er liten, da blir det så mye lettere å holde tennene rene når den er voksen. Vi snakker om foring i forhold til hvilken rase du har, gir tips om generelt stell av valpen, og vi gir råd om forsikring. Du vil få med prøvepakker på valpefor av god kvalitet.

Den første uken etter vaksinering er det lurt å holde valpen borte fra andre hunder, slik at den ikke blir smittet av noe mens kroppen jobber med vaksinen. Etter et par uker er den helt klar for å treffe nye venner og sosialiseres med andre.